Historia ja arvot

Etusivulle

Ilon Purje tuo monenlaista iloa elämään!

Purjevene

Isoisäni isällä, Herman Korhosella, oli siirtomaatavarakauppa Sotkamossa 1900-luvun alkupuolella. Myös isäni isällä, Unto “Uti” Korhosella oli oma kauppa Sotkamossa. Äitini Liisa Korhonen on toiminut yrittäjänä arkkitehtitoimisto Eliarkissa. He ovat osa sukuni yrittäjistä.

Jatkan yrittäjäperinteitä Ilon Purjeessa, jonka perustin vuonna 2010. Me haluamme edistää kristinuskon evankeliumin leviämistä ja ihmisen sielun, kehon ja sosiaalista hyvinvointia muun muassa taiteen keinoin.

Me haluamme lisätä tuulta kristillisen taiteen purjeeseen. Taide on lahja Jumalalta. Jumalan luomaa taidetta ovat ihmiset, eläimet, luonto ja koko maailmankaikkeus. Jumalan lahjoittamaa taidetta ovat myös sanataiteet – kirjallisuus ja runonlausunta; säveltaide – musiikki; elokuva- ja mediataiteet; kuvataiteet; käsityötaiteet; tanssitaiteet; teatteri- eli näyttämötaiteet; taideteollisuus ja taiteellinen suunnittelu sekä arkkitehtuuri eli rakennustaide.

Tarkoituksemme on kristilliseltä pohjalta tuoda eri tavoin iloa ihmisten elämään ja tarjota ihmisille mielekästä tekemistä ja olemista. Haluamme tehdä yhteistyötä muiden toimijoiden, esimerkiksi seurakuntien, toisten yritysten, yhdistysten, kuntien ja yksityishenkilöiden kanssa. Tarkoituksenamme on löytää uusia tapoja tehdä yhteistyötä ja luoda yhteishenkeä.

Arvomme ovat lähimmäisenrakkaus, ilo, laatu, luovuus, monipuolisuus, palvelualttius, luotettavuus, kristillisyys, jatkuvuus, ihmisläheisyys, ihmisen kohtaaminen ihmisenä, avoimuus, keskustelevuus sekä ihmisten, eläinten ja luonnon arvostaminen ja kunnioittaminen.

Ilon Purje tarjoaa IlonKirjani® -omakustantajien kokonaispalveluja, hankesuunnittelua, tekstin tarkistuksia sekä markkinointiviestintäpalveluja. Taidegalleriastamme löydät mm. julkaisemiamme lehtiä ja mielenkiintoisia blogeja.

Kysy lisää tai jätä tarjouspyyntö!

Mirva Liisa Peltola

Mirva Peltola

Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä!

Pelastus

Pelastusrengas rannalla

Sentähden, niinkuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet  (Room. 5:12).

Tässä oli huonot uutiset.

Mutta hyviäkin uutisia on!

Mutta armolahjan laita ei ole sama kuin lankeemuksen; sillä joskin yhden lankeemuksesta monet ovat kuolleet, niin paljoa enemmän on Jumalan armo ja lahja yhden ihmisen, Jeesuksen Kristuksen, armon kautta ylenpalttisesti tullut monien osaksi (Room. 5:15).

Armo?

Pelastus?

Mitä minun on tehtävä, että pelastuisin? Tämä kysymys löytyy Apostolien tekojen 16. luvun jakeesta 30.

Vastaus kysymykseen löytyy seuraavasta jakeesta (31):

”Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut”.

Siinä se on! Yhdessä ainoassa jakeessa on kaikki sanottu. Raamatullinen vastaus, joka ei kuitenkaan tunnu kelpaavan monelle kristitylle. Monet haluavat liittää pelastukseen ylimääräisiä ehtoja, vaikka Raamattu selvästi opettaa pelastuksen olevan yksin armosta uskon kautta. Pelastus on Jumalan lahja, joka ei perustu ihmisen tekoihin (Ef. 2:8-9; Room. 4:4-5, 11:6).

Unohtakaamme kaikki ylimääräiset ehdot, joilla evankeliumia vääristellään. Jumala haluaa meidän tietävän, että olemme iankaikkisesti pelastettuja. Uskokaamme siis tämä Jumalan sanan selvä lupaus: Tämän minä olen kirjoittanut teille, jotka uskotte Jumalan Pojan nimeen, tietääksenne, että teillä on iankaikkinen elämä (1. Joh. 5:13).

Ota yhteyttä lomakkeella
tai lähetä sähköpostia info(at)ilonpurje.fi

    Kaikki kentät tulee täyttää